Vår familie

Vi er så heldige å ha med oss et knippe fantastiske mennesker i vår Øyo-familie. Familien vokser stadig og vi gleder oss til å presentere våre nye venner, nå og i tiden fremover.

Maud Astrid

Jeg har jobbet flere år som kokk, og bor i skogen i Buskerud sammen med min husbond, de to Gordon Setterne våre, en gjeng med høner og hanene Olav og Gregers. Mer og mer av hagen vår blir brukt til matproduksjon og vi har et sterkt ønske om å være så selvforsynte vi kan. Jeg vil inspirere folk til å lage mye av maten de spiser fra bunn, og vise at det ikke er så vanskelig eller tidkrevende som mange tror. Vi spiser etter sesong, og vil vise hvor mye gratis mat det finnes rundt deg overalt i naturen som både smaker godt, og er svært næringsrikt! Jeg vil dele noen tips og triks, og håper at jeg kan spre litt matglede på veien. Trykk her for tips og triks og noen deilige oppskrifter!

Helle

Gjennom flere år har jeg utviklet en stor interesse og lidenskap for mat og vin. Jeg brenner for kortreiste råvarer og mat i sesong, og synes det er spennende å kombinere lokale råvarer med oppskrifter fra andre land. Jeg prøver å unngå matsvinn ved å lage smakfull mat av enkle råvarer, samt lage nye retter ut av restene. Naturen bugner av gode råvarer og jeg liker godt å sanke og plukke, både urter, sopp og andre spiselige vekster som finnes i naturen.

I denne linken finner du noen av mine oppskrifter.

Thomas

Jeg er en aktiv friluftsmann fra Sverige som setter pris på alle øyeblikkene i naturen, store og små. Jeg driver med bushcraft og trives både i fjellmark og skog gjennom hele året. Jeg liker å fortelle historier gjennom bilder, og blir inspirert av det tradisjonsrike, nære og historiene som har skapt det som er rundt oss. Sammen med min lille familie er jeg ofte ute på tur i skogen, hvor vi tenner bål og lager ute.

Emma

Jeg bor sammen med min familie rett ved inngangsdøren til ville og vakre Hardangervidda. Her opplever vi fjellet året rundt men vi nyter det kanskje som best om vinteren, da vi kan være ute sammen med våre hunder. Jeg og min samboer Andrè driver aktivt med hundekjøring og trener til både Femundløpet og Finnmarksløpet. Det er i møtet med villmarken og i samspillet med naturen jeg føler meg hjemme. Så bli med meg ut på tur med hundene, ut i skogen, opp på vidda eller til hytta – det fine, enkle og gode utelivet!

Katrine

Jeg er ei naturglad friluftsjente fra Valdres. Her jakter jeg små og store eventyr, med respekt for naturen gjennom alle sesonger; både alene og sammen med familien. Favoritturene går til egen gapahuk i tett blandingsskog der vi kan bruke en hel dag på å forberede bål, lage mat, og nyte utsikten utover heimbygda. Jeg håper jeg kan overføre den gode følelsen av det enkle friluftslivet, det behøver ikke være mye planlegging og lange kilometer for å klassifisere det som en tur. Mikro-eventyrene rett utenfor døra er de beste turminnene vi har! Når det i tillegg er med robuste kvalitetsprodukt fra Øyo i sekken, som passer til forbereding av bål, og matlaging er det ingenting som slår livet ute.

Tord

Helt fra jeg fulgte pappa sine fotspor i fjellheimen i Trøndelag, til turer i Nordmarka 29 år senere, har jeg alltid hatt en stor kjærlighet og respekt for naturen. Gjennom turer i fjell og skog har jeg fått servert mange fine opplevelser fra den norske naturen, og målet er alltid at tursekken med naturopplevelser bare skal bli mer og mer full for hvert år som går. Jeg håper å kunne inspirere til mer friluft- og bålliv i hverdagen. For det er ingenting som er bedre for sjel og sinn enn litt tid ute under åpen himmel, med naturen og knitringa fra bålet som eneste lydkilde.

Claudia og Geir Sindre

Claudia og jeg har gjennom vår felles interesse for friluftsliv etablert BaseCamp Norway i Nederland. I BaseCamp Norway underviser vi i praktisk og teoretisk skandinavisk og norsk kultur, friluftsliv, overlevelse og naturkunnskap. Hovedsaklig med fokus på Norge, men da under Nederlandske forhold. Min bakgrunn fra det norske forsvaret har gitt meg kompetanse innen overlevelse, mens Claudia har spesialisert seg innen friluftsfotografering.
I tillegg til selve undervisningen ønsker vi å fokusere på norske merkevarer av høykvalitetsutstyr og da er det ekstra godt å ha Øyo i ryggen.

Sofie

Jeg er en friluftsglad dame som bruker all fritiden min utendørs. Helst sammen med mann og barn, og gjerne med et stort og varmt furubål, eller med et gevær i hånden. For meg er naturen et fristed der en kan samle krefter og skape gode minner. Jeg ønsker å være en inspirasjonskilde til å få flere ute i naturen og flere damer med på jakt. En stor del av mine flotte naturopplevelser kommer fra kombinasjonen av natur og jakt, noe som gir meg minner for livet.

Mette

Jeg elsker skogen og alt som går an å plukke i den. Særlig sopp og soppsanking er en stor interesse. Siden jeg også er veldig glad i mat, synes jeg matsopp er aller morsomst. Å gå på sopptur er som å gå på skattejakt. Jeg ble soppsakkyndig i 2021, og gjennom Norges sopp- og nyttevekstforbund gjennomfører jeg soppkontroller og arrangerer turer. Mitt mål er å bidra til at enda flere kan lære mer om sopp og får lyst til å bruke naturen rundt seg, både som fristed og som matkammer.


Til neste år kommer jeg med boken God soppjakt! - som er en nybegynnerguide til soppsanking.

(Foto: Johanne Nyborg)

Geir

Jeg er en friluftsglad mann fra Østlandet som alltid har vært glad i naturen og som har vært heldig å få vokse opp med vill natur i Nord Trøndelag. Jeg benytter enhver mulighet for fiske, friluft og gode opplevelse sammen med familie og venner. Det er veldig viktig for meg og ha med barna ut. Det å lære seg å mestre å bo/være i naturen gir fantastiske opplevelser for liten og stor.

Jeg er ingen kokk, men med tiden så har høydepunktet på turen blitt å lage god mat ute. Samarbeidet med Øyo er fantastisk, og Øyo produktene er et must i enhver ryggsekk.

Ellers har jeg stor interesse for foto/video, så kamera og drone er fast med på mine turer. Håper jeg kan være med å motivere og bidra til at familier kommer seg ut for å nyte naturen.

Tommy

Jeg er en 36 år gammel friluftsmann fra Trondheim som er veldig glad i både hyggeturer og toppturer i skog og mark. Jeg stortrives også i båt ute på sjøen, gjerne med fiskeutstyret på plass. Jeg deler denne lidenskapen med min samboer og 2 bonusbarn så vi prøver å overnatte ute så mye som mulig. Det er veldig fint å kunne nyte stillheten ute i naturen sammen.


Jeg har bygget opp SoMe kontoen ‘triveligetrondelag’ hvor jeg forsøker å vise frem Trøndelag og alt det flotte regionen har å by på. For en foto- og drone-entusiast som meg er det mange fantastiske inntrykk å velge blant. 

Naturen for meg er et "fristed" der jeg ønsker å samle krefter, skape minner og gode opplevelser.