Vask alltid knivene for hånd
Tørk godt av knivbladet
Slip knivbladet ved behov
Skaft i tre kan settes inn med nøytral matolje om det kjennes tørt
Oppbevar knivene forsvarlig. Knivblokk- eller list er både praktisk og tar seg godt ut på kjøkkenet
Vask fjøla under rennende vann med litt såpe
La fjøla tørke stående slik at alt vann renner av
Får den fiberreisning i treverket kan du pusse lett over med et fint slipepapir
Sett inn fjøla med nøytral olje om den kjennes tørr
Rens fjøla en gang i blant. Dekk fjøla med salt og la den stå over natten. Dette trekker ut bakterier og væske. Skyll av og la den tørke godt før du setter den inn med olje
Tørk godt av knivbladet etter bruk og før den settes inn i sliren
Slip knivbladet ved behov
Sett inn skaftet med nøytral matolje om det føles tørt
Vask med vann og såpe etter bruk
Tørk av med et håndkle. Eller la det tørke stående slik at produktet tørker godt på alle sider
Dersom treverket etter hvert blir litt flisete kan du pusse lett over med et fint sandpapir
Sett inn med nøytral olje (bruk gjerne matolje) om treverket oppleves tørt. La stå natten over, og tørk av overflødig olje
Vedlikehold av øksen handler om å ta vare på skaftet, og å holde bladet skarpt.