Vår familie

Vi er så heldige å ha med oss et knippe fantastiske mennesker i vår Øyo-familie. Familien vokser stadig og vi gleder oss til å presentere våre nye venner, nå og i tiden fremover.

Maud Astrid

Jeg har jobbet flere år som kokk, og bor i skogen i Buskerud sammen med min husbond, de to Gordon Setterne våre, en gjeng med høner og hanene Olav og Gregers. Mer og mer av hagen vår blir brukt til matproduksjon og vi har et sterkt ønske om å være så selvforsynte vi kan. Jeg vil inspirere folk til å lage mye av maten de spiser fra bunn, og vise at det ikke er så vanskelig eller tidkrevende som mange tror. Vi spiser etter sesong, og vil vise hvor mye gratis mat det finnes rundt deg overalt i naturen som både smaker godt, og er svært næringsrikt! Jeg vil dele noen tips og triks, og håper at jeg kan spre litt matglede på veien. Trykk her for tips og triks og noen deilige oppskrifter!

Helle

Gjennom flere år har jeg utviklet en stor interesse og lidenskap for mat og vin. Jeg brenner for kortreiste råvarer og mat i sesong, og synes det er spennende å kombinere lokale råvarer med oppskrifter fra andre land. Jeg prøver å unngå matsvinn ved å lage smakfull mat av enkle råvarer, samt lage nye retter ut av restene. Naturen bugner av gode råvarer og jeg liker godt å sanke og plukke, både urter, sopp og andre spiselige vekster som finnes i naturen.

Thomas

Jeg er en aktiv friluftsmann fra Sverige som setter pris på alle øyeblikkene i naturen, store og små. Jeg driver med bushcraft og trives både i fjellmark og skog gjennom hele året. Jeg liker å fortelle historier gjennom bilder, og blir inspirert av det tradisjonsrike, nære og historiene som har skapt det som er rundt oss. Sammen med min lille familie er jeg ofte ute på tur i skogen, hvor vi tenner bål og lager ute.

Emma

Jeg bor sammen med min familie rett ved inngangsdøren til ville og vakre Hardangervidda. Her opplever vi fjellet året rundt men vi nyter det kanskje som best om vinteren, da vi kan være ute sammen med våre hunder. Jeg og min samboer Andrè driver aktivt med hundekjøring og trener til både Femundløpet og Finnmarksløpet. Det er i møtet med villmarken og i samspillet med naturen jeg føler meg hjemme. Så bli med meg ut på tur med hundene, ut i skogen, opp på vidda eller til hytta – det fine, enkle og gode utelivet!

Katrine

Jeg er ei naturglad friluftsjente fra Valdres. Her jakter jeg små og store eventyr, med respekt for naturen gjennom alle sesonger; både alene og sammen med familien. Favoritturene går til egen gapahuk i tett blandingsskog der vi kan bruke en hel dag på å forberede bål, lage mat, og nyte utsikten utover heimbygda. Jeg håper jeg kan overføre den gode følelsen av det enkle friluftslivet, det behøver ikke være mye planlegging og lange kilometer for å klassifisere det som en tur. Mikro-eventyrene rett utenfor døra er de beste turminnene vi har! Når det i tillegg er med robuste kvalitetsprodukt fra Øyo i sekken, som passer til forbereding av bål, og matlaging er det ingenting som slår livet ute.

Tord

Helt fra jeg fulgte pappa sine fotspor i fjellheimen i Trøndelag, til turer i Nordmarka 29 år senere, har jeg alltid hatt en stor kjærlighet og respekt for naturen. Gjennom turer i fjell og skog har jeg fått servert mange fine opplevelser fra den norske naturen, og målet er alltid at tursekken med naturopplevelser bare skal bli mer og mer full for hvert år som går. Jeg håper å kunne inspirere til mer friluft- og bålliv i hverdagen. For det er ingenting som er bedre for sjel og sinn enn litt tid ute under åpen himmel, med naturen og knitringa fra bålet som eneste lydkilde.

Claudia og Geir Sindre

Claudia og jeg har gjennom vår felles interesse for friluftsliv etablert BaseCamp Norway i Nederland. I BaseCamp Norway underviser vi i praktisk og teoretisk skandinavisk og norsk kultur, friluftsliv, overlevelse og naturkunnskap. Hovedsaklig med fokus på Norge, men da under Nederlandske forhold. Min bakgrunn fra det norske forsvaret har gitt meg kompetanse innen overlevelse, mens Claudia har spesialisert seg innen friluftsfotografering.
I tillegg til selve undervisningen ønsker vi å fokusere på norske merkevarer av høykvalitetsutstyr og da er det ekstra godt å ha Øyo i ryggen.