Slirekniver

En praktisk slirekniv kommer alltid godt med enten du skal på tur, på jakt eller trenger en god kniv hjemme. Vi tilbyr et bredt utvalg slirekniver enten du trenger slaktekniver, speiderkniv til barna eller en kniv som kan brukes til alt. Vi vet hvor viktig det er å ha rett kniv til rett bruk. Skaftene kommer derfor i ulike materialer, design og former. Vi har laget slirekniver som er lette å slipe opp slik at du kan ha glede av knivene dine i mange år fremover.

I våre slirekniver benyttes 440 stål eller sandvikstål, som er enkle å slipe opp og har lang levetid.
I skaftene benyttes forskjellige materialer som oliventre, valnøtt, pakkawood, micarta og forskjellige typer antibakterielt kunststoff. Materialet velges ut ifra hvilken type kniv og hvilket bruksområde den har for å oppnå best mulig brukervennelighet.

Femunden slirekniv

Femunden slirekniv er kniven du velger når du skal på tur og ønsker å nyte et måltid ved bålet. Den har et gjennomgående knivstål (fulltange) som gjør den solid og god når du skal spikke flis eller skjære spekepølse. Knivbladet er i eksklusivt stål som holder seg skarp lenge. Den brune lærsliren har en knapp som sikrer kniven, samt en lomme med et tennstål. Ryggen på knivbladet har et lite 90 graders felt for å fyre opp med tennstålet, slik at du kan tenne bål i all slags vær. Feltet kan også brukes for å henge kaffekjelen over bålet. Den slitesterke stålkniven har et skaft av oliventre med innlagte linjer i norske farger.

Falketind slirekniv

Falketind er kniven du alltid har liggende i sekken eller hengende i beltet på tur. Dette er en solid allsidig kniv i oksidert eksklusivt stål som tåler røff bruk. Den holder seg skarp lenge og er lett å slipe opp. Det sorte micarta skaftet ligger godt i hånden og det gjennomgående knivstålet (fulltange) gir kniven god balanse. Kniven ligger trygt i en sort skinnslire med justerbar beltestropp slik at kniven henger behagelig og er lett tilgjengelig. Falketind slirekniv fikk svært god omtale i magasinet Jakt i april 2020 og i magasinet Villmarksliv i desember 2021.

Nordic hunting slirekniv

Nordic hunting er en solid allroundkniv for jegere og friluftsfolk. Knivbladet er hulslipt og har gjennomgående stål i skaftet (fulltange). Skaftet er i slitesterkt G10 kompositt-materiale med mønster, som sikrer godt grep. Stålet er i 440-kvalitet, som er holdbart og lett å slipe opp. Det er et hull i skaftet på kniven, som gir mulighet for montering av snor.

Svalbard slirekniv

Svalbard slirekniv har en unik kombinasjon av eleganse og kvalitet. Dette er en premium kniv som virkelig skiller seg ut. Den er perfekt til alle anledninger, om det er til tøff bruk eller som pynt til bunaden. Kniven er laget i VG10 stål og har fulltange, som gir god stabilitet og styrke. Skaftet er i hvit Micarta, med oransje liner og mosaikk nagler. Skinnsliren har en lekker blåfarge og med oransje søm som tar igjen fargen i lineren.

Rondane slirekniv

Rondane er en stor kniv. Det lange bladet gjør den til en perfekt universalkniv som kan håndtere alt fra å spikke bålflis til å skjære opp kjøtt, fisk eller brød. Det er den perfekte turkameraten for enhver naturopplevelse. Det konslipte knivbladet er i et premium stål. Skaftet med fingerstopper i oliventre og ligger godt i hånden. Skinnsliren har en knapp for å sikre kniven når man er underveis.

Hallingskarvet slirekniv

Hallingskarvet slirekniv er turkniven som passer for både jegere og friluftsfolk. Knivbladet som er kon- og hulslipt er smidd i et premium stål. Skaftet i valnøtt har en fingerstopper for økt sikkerhet og er ergonomisk formet slik at det ligger godt i hånden. Skinnsliren har en knapp for å sikre kniven når man er underveis.

Dovre slirekniv

Dovre er en tradisjonell norsk turkniv som kan brukes til alt fra flisspikking til matlaging. Det litt kortere knivbladet har en nordisk konslip og er i premium stål. Det solide skaftet i valnøtt er ergonomisk formet og ligger godt i hånden. Kniven har en fingerstopper for å sikre at man ikke skjærer seg og den ligger i en solid skinnslire.

Tuv slirekniv

Tuv slirekniv er en robust turkniv som kan brukes til alt fra flisspikking til matlaging. Det forholdsvis korte knivbladet er konslipt i premium stål. Det solide skaftet i grå pakkawood er formet for å ligge godt i hånden. Kniven har en fingerstopper for å sikre at man ikke skjærer seg, og den ligger i en solid sort skinnslire.

Lia slirekniv

Lia slirekniv er en robust turkniv som kan brukes til alt fra flisspikking til matlaging. Det forholdsvis korte knivbladet er konslipt og i premium stål. Det solide skaftet i brun pakkawood  er formet for å ligge godt i hånden. Kniven har en fingerstopper for å sikre at man ikke skjærer seg, og den ligger i en solid brun skinnslire.

Gravering

Knivene kan graveres på skaftet eller på bladet. Gravering gir et personlig preg på en gave, eller på noe til deg selv. Ekstra fint når du skal ha en gave til for eksempel jubileum, dåp, konfirmasjon eller bryllup.

Junior kniver

Geilo slirekniv

Geilo slirekniv er en av våre bestselgere. Dette er en litt mindre kniv som er populær blant både jegere og friluftsfolk. Størrelsen gjør at den passer godt for de med mindre hender. Knivbladet som er kon- og hulslipt er smidd i et premium stål. Den holder seg skarp lenge og er lett å slipe opp. Skaftet i rosentre har en fingerstopper for økt sikkerhet. Den er ergonomisk formet og ligger godt i hånden. Kniven ligger i en solid skinnslire.

Jotunheimen slirekniv

Jotunheimen slirekniv er en ulv i fåreklær. Under det lyse lette, nærmest feminine designet, skjuler det seg en robust slirekniv i premium stål. Skaftet i oliventre med messingdetaljer er tilpasset de med litt mindre hender. En fingerstopper sørger for et godt og sikkert grep. Kniven ligger i en solid slire av lyst skinn.

Finnskogen slirekniv

Finnskogen er en god jaktkniv. Knivbladet er utformet spesielt for slakt. Skaftet er godt gjennomtenkt. Det er av gummi som er lett å vaske og som gir et godt grep selv når man er våt på hendene. I tillegg har kniven en orange farge som gjør at den er godt synlig når den legges på bakken.

Vedlikehold

For å bevare slireknivens egenskaper over tid anbefaler vi følgende:

  1. Tørk godt av knivbladet etter bruk og før den settes inn i sliren

  2. Slip knivbladet ved behov

  3. Skaft av tre kan settes inn med nøytral matolje om det føles tørt

Flere kniver