Smaragd knivserie

Øyo sin knivserie Skarvet Smaragd er inspirert av edelstenen smaragd sin dypgrønne farge, klarhet og gjenskinn. Edelstenen smaragd er slipt med perfeksjon for å få frem farge og refleksjon på best mulig måte. Det samme gjelder hvordan Smaragd knivene er laget.

Knivbladet

Knivbladet er i damask som er bygget opp rundt en kjerne av VG-10 stål og hele 66 lag stål med 431 og 304 stål. Disse to stållegeringene har ulik farge og sørger for det fine mønsteret i knivbladet som minner om årringer i et tre. De er herdet på 58-62 rockwell og eggen er slipt til 16 grader. Resultatet er en eksepsjonelt skarp og vakker kniv. VG-10 stålets hardhet gjør at knivens slip gir en utrolig god skarphet som vil gi deg en helt spesiell følelse når du lager mat. De 66 lagene med presset stål rundt den harde kjernen er noe mykere og gjør at kniven lettere kan slipes opp.

Damaskusstål

Damaskusstål er en betegnelse på et lagsmidd knivstål for fremstilling av stålemner til kniver og sverd. Denne framstillingsmåten er brukt helt siden romertiden og ble vanlig i middelalderen. Hardt (karbonrikt) stål og bløtt stål legges vekselvis i en pakke og smisveises sammen. Pakken brettes og smis ut i flere omganger slik at det ferdige emnet har tynne lag med vekselvis bløtt og hardt stål. Når stålet syrebehandles, trer det frem et dekorativt overflatemønster. Denne måten å smi på gir en overlegen skarphet og fleksibilitet.


Skaftet

Skaftet på kniven er i pakkawood som er et hardt presset tremateriale som tåler mye slitasje. Skaftets form gir deg et godt grep på kniven. Skaftet har i tillegg fulltange, det vil si stål som går gjennom hele skaftet, som bidrar til å skape en perfekt balanse i kniven.

Fargen

Fargen grønn representerer natur, liv og vekst. Dette er inspirasjonen til knivenes emballasje og skaftet på kniven. Smaragd knivene kommer i en bærekraftig grønn skinnslire. Skinnslira er til for at du skal kunne oppbevare kniven din på best mulig måte, men også for å gjøre det enkelt for deg å lage et gourmetmåltid ute i naturen.

Vedlikehold

Dine Smaragd kniver vil være med deg i lang tid fremover. Alt som er edelt krever ekstra kjærlighet til bruk og vedlikehold. Vask knivene med mild såpe i lunkent vann. Legg aldri din Smaragd kniv i oppvaskmaskinen, da mister den sin unike skarphet, gjenskinn og glans.


Smaragd knivserie