Relansering av en klassiker

Til Øyo sitt 140 års jubileum relanserer vi det tidløse bestikksettet Gilde. Gilde bestikkserie ble designet av billedkunstner Roy Blohm for Øyo da han på 60-tallet fant veien fra billedkunst til brukskunst.

 Bestikkserien ble i 1967 hedret med Norsk Designråds merke for god design (DOGA), en utmerkelse som deles ut til de mest innovative og imponerende norskutviklede produkter og tjenester. Juryen skrev at Gilde var et “bestikk med tiltalende, god form, motefritt og med en god finish. Det er godt helhetspreg og samhørighet mellom bestikkets forskjellige deler”.


Annonse for Gilde bestikk på 60-tallet© Øyo

Gilde ble den gang omtalt som et moderne bestikk for moderne mennesker, noe som er like sant i dag. Bestikkserien er en vakker klassiker som har tålt tidens tann. Fra det originale settet har vi valgt å ta frem et bestikksett for 4 personer med totalt 16 deler.

Gilde bestikk© Anne Valeur / Pudder Agency
Til et elegant bord hører et elegant bestikk

Bestikket har et enkelt og klassisk design med en sandblåst finish. Gaflene og skjeene er laget i rustfritt sandblåst 18/8 stål, og knivene i herdet 13/0 stål. Gaflene har korte tinder med sauseplass innerst. Kniven er kanskje den mest karakteristiske delen av Gilde bestikket med sine slanke, elegante linjer. Den ligger godt i hånden og har en bølgeslipt egg.

Gilde bestikk© Anne Valeur / Pudder Agency

Nå som da blir ordet gilde brukt om sammenkomster og tilstelninger. Gjestfriheten har alltid stått sterkt i vår kultur, og det var vanlig å ta frem det gildeste eller mest staselige man hadde.
I anledning Øyo sitt 140-års jubileum har vi derfor valgt å relansere den tidløse bestikkserien for å feire gildet.

"Hyggelig å eie, alltid vellykket som gave"
Gilde bestikk