Din handlekurv

Vikingøks med en unik historie

Vikingøks med en unik historie

I mellom mosen, grønne trærne og barken gjemmer det seg mange vandrende historier. Historier vi har blitt fortalt og historier som kun skogen og naturen vet om. Historiene blir videreført gjennom generasjoner og tidsepoker. Det samme gjelder for vikingøksa. Vår vikingøks har blitt et symbol på en vandrende historie som vi fortsatt holder godt fast i neven vår. Denne øksa er en kopi av ei vikingøks som en varm vårdag ble funnet like ved vår fabrikk heime på Geilo.

Visste du at vi i tilbake i tiden var den største og eneste økseprodusenten i Norge?

Vikingsøksa hadde mange oppgaver tilbake i tiden og ble brukt som en allsidig øks i husholdningen. Den hogde ved, slakta dyr og kutta opp alt som befant seg ute i skog og mark. Den har gode egenskaper med en funksjonell form som virker like godt idag som for 1000 år siden. Øksa er smidd og herdet til 54-56 på rockwell skalaen. Den holder seg skarp lenge, men er også lett å slipe opp.

Skaftet er festet til øksen med plastkile og rundkile, slik at skaftet sitter godt. Vekt på øksehode 0,5 kg, skaft i ask 13″, 32,5 cm. Vikingøksa kommer i en filtslire med lærdetaljer som forsterker det norske uttrykket og isotiren øksa er prega av. Øksa tar liten plass i sekken og er klar for å bli med deg på nye eventyr, så nye vandrende historier kan videreføres i tiden fremover.