Din handlekurv

Vask, oppbevaring og bruk

Hvordan vaske dine kniver

Det er et faktum at du skal ikke vaske dine kniver i oppvaskmaskinen. I en vaskemaskin spyles kniven med forholdvis høyt trykk, noe som fører til at kniven ikke ligger helt i ro under vaskeprosessen. Den tynne eggen kan lett gnisse mot annet hardt materiale (andre kniver, skjeer e.l.) Eggen belastes og kniven blir raskt sløv. Dette kan både skade knivbladet og skaftet.

I en oppvaskmaskin brukes det også spesielt harde kjemikalier, som gjør stålet sprøtt og svakere over tid. Særlig kniver med treskaft blir også raskt stygge etter vask i oppvaskmaskiner.

Løsningen, for knivene du er glad i og du ønsker å holde skarpe, er derfor god gammeldags håndvask. Vi anbefaler at du bruker lunket vann og litt oppvaskmiddel ved å føre børsten fra ryggen på bladet og mot eggen for å rengjøre kniven etter bruk. På denne måten vil du bevare både skarpheten og kniven din lenger. Husk alltid å tørke av knivene.

download
Supplier: Lilleborg as Name: ZALO Ultra 5 dl Art.no.: 5 EAN: 7046110002094

Hvordan oppbevare dine kniver

Oppbevar dine kniver på magnetlist,plate, knivblokk eller andre steder der de ligger stødig og ikke gnisser.  Ved å «kaste» dem i skuffen så forkorter du levetiden på skarpheten.

Kniver skal også oppbevares tørt. Selv om det heter rustfritt stål, så ruster stålet ved langvarig fuktighet. Spesielt viktig er det å tenke på dette når det gjelder slirekniv. Etter en lang og fin tur i fuktig vær, kan det være lett å glemme kniven i den fuktige slira. Blir kniven liggende slik lenge, er det en stor sjanse for at kniven får rustflekker. Ta derfor kniven ut av sliren og tørk begge godt før de legges vekk for lengre tids oppbevaring.

Ved riktig oppbevaring vil du kunne bevare kniven din i mange år. Vi har derfor 10 års garanti på våre kniver som blir behandlet riktig.

Skjærefjøler

Det finnes utallige skjærefjøler i ulike materialer, men det er verdt å merke seg at noen sliter mer på kniven enn andre.

 

Disse materialene sliter unødvendig på kniven:

  • Stål
  • Keramikk
  • Glass
  • Marmor

Disse sliter ikke spesielt på kniven:

05837_

Velger du en skjærefjøl av tre vil du i tillegg få bonusen med at treverk virker naturlig hemmende på bakterievekst. Uansett hvilket underlag du bruker er det også et godt tips å ikke samle sammen det du har kuttet med kniveggen. Bruk heller knivryggen, og spar eggen til det den er beregnet for.